Mali jubilej „Bucinih dana“, jednog od najmlađih ali već čvrsto pozicioniranih pozorišnih festivala na našim prostorima, pozorišna javnost očekuje sa razumljivim interesovanjem a organizatori obećavaju još jednu grandioznu pozorišnu svetkovinu.
Sredina juna opet će biti vreme kada će se svetla pozorišne javnosti smestiti u Župu, Okeaniju čika Milosava Buce Mirkovića, još jednom evocirati uspomene na njegovo večito delo i trag koji je ostavio i ujedno slaviti pozorište, glumu, glumce i umetnost uopšte.

Na 5.pozorišnom festivalu „Bucini dani“ publika će imati priliku da vidi odabir koji je selektorska komisija studiozno napravila kroz repertoare svih pozorišta sa teritorije Srbije, opredeljujući se prvenstveno za upečatljiva glumačka ostvarenja a onda i kvalitet predstava u celini. Po statutu festivala, u obzir dolaze produkcije realizovane u poslednje dve godine. Zvanična selekcija, raspored predstava po danima, prateći program kao i sastav žirija biće objavljeni uskoro.

Kao i na dosadašnjim “Bucinim danima” biće dodeljene sledeće nagrade:
– Zlatno zrno za najbolju mušku ulogu
– Zlatno zrno za najbolju žensku ulogu
– Zlatno zrno za najboljeg mladog glumca / glumicu
– Zlatno zrno za glumačku bravuru
– Nagrada „Milosav Buca Mirković“ za glumačko ostvarenje festivala
Tradicionalno, biće dodeljena i nagrada za najbolju produkciju “Minja Obradović“.

Podsećamo, na 4. „Bucinim danima“ najviše nagrada osvojile su predstave Zvezdara Teatra, „Hipnoza jedne ljubavi“ i „Moje dete“ Beogradskog dramskog pozorišta .

Koментари

коментари