Поштовани гласачи,

Песма је млада, невеста, снаша, она због које су свадбени ритуали тако раскошни. Она се осваја и брани, око ње се игра, њој је све посвећено, она се чува. Буца је за себе говорио „увек девер, никад младожења“ и зато што је био чувар невестин, Песмин. Ко ће надаље да чува невесту и ко је ко на свадби поезије, одлучићете ви, а надмећу се Миљурко Вукадиновић, Топлички Књижевни Устаник, Верољуб Вукашиновић, Свеморавски Песнички Витез, и Милан Лукић, Ставилац Јадарски И Бан Дрински.

pesnicki megdan

После сваке песничке туре бодрите мегданџије тако што ћете оцењивати песме и рангирати их (1. (први), 2. (други), 3. (трећи)). Када прођу све туре, можете подвући црту и сами сабрати бројке, али ми ћемо свакако проверити – за случај да особеним начином сабирања навијате за своју песму или свог јунака.

Мегданџија који има највиши збир добија звање песничког војводе 2016. и обавезу да наредне године председава жиријем. Мегданџија који има мање од највишег збира добија звање песничког делибоше 2016. и постаје изазивач за песнички вишебој 2017. Мегданџија који има најнижи збир добија звање песничког девера 2016.

Koментари

коментари