stand down

Реч аутора

STAND DOWN са Небојшом Миловановићем је представа у форми монодраме која је настала као мој лични израз и потреба за говорењем поезије великих српских песника, а с обзиром да сви знамо како ово време „није време за поезију”. Направио сам време за себе и велике српске песнике, а место је на моју велику радост Звездара театар. STAND DOWN је комбинација мојих личних аутоироничних, духовитих исповести које повезујем са темом песама које изговарам.

Говорим поезију Бране Петровића, Добрице Ерића, Љубивоја Ршумовића, Мирослава Антића, Љубомира Симовића, Бранка Миљковића, Владислава Петковића Диса, Матије Бећковића, Вита Николића.

stand_down

О аутору

Члан Југословенског драмског позоришта. Игра у представама свог матичног и других позоришта. Играо у филмовима: Лајање на звезде, Буре барута, Кордон, Оптимисти, Плави воз, Медени месец, Ђавоља варош, Како су ме украли Немци, Талог. ТВ серије: Фолк, Војна академија.

За филм Буре барута добитник награде на филмским сусретима у Нишу, за представу Свињски отац на данима комедије у Јагодини и Стеријином позорју у Новом Саду.

Иза наслова, који се поиграва енглеским оригиналом, крије се иронија, метафора, субверзија, крије се глумац. Иза идентитета Небојше Миловановића, крије се револуционар у говорењу поезије. Иза поезије крије се живот. Живот, опет, не крије ништа! Лично, ни ја не кријем своју срећу, што је поезија преварила систем, што је наслов преварио публику, што је глумац преварио глуму. То је једини начин да уметност постане масовна појава! Небоша Миловановићу, хвала Ти за све! Твоји: Језик, Поезија, Глума, Уметност, Смех, Сцена, Публика.
– Петар Станојловић, филмски и ТВ редитељ, након одгледане представе

Koментари

коментари