folklor

 

Светлана Ђурђевић, Мића Живановић, Саша Милетић и Љуба Обрадовић из Крушевца долазе у недељу 19. јуна 2016. да се придруже песницима Расинског округа и певају Буци у част.

images

Вук ЏАМИЋ, жупски дечак који иде стопама Вица Дардића, гостујући у ЖИКИНОЈ ШАРЕНИЦИ, почастио је вишемилионско гледалиште дистихом Радисава СЕБИЋА, најзавичајнијег завичајног стихотворца, чије се здравице преносе са брега на брег.

images

Данијел Ђокић и Горан Минић из Бруса долазе у недељу 19. јуна 2016. да се придруже песницима Расинског округа и певају Буци у част.

images

БДП – Буцин добровољачки пук, млади Жупљани – учесници Буциних дана 2016, припремили су низ изненађења за дан отварања фестивала.

images

Милош Милошевић Шика и Трио Поетикус из Трстеника долазе у недељу 19. јуна 2016. да се придруже песницима Расинског округа и певају Буци у част.

images

Дејан МИЛИЋ, који је чика-Буцину писаћу машину држао на крилу, и творци и сарадници Жупске хронике почастили су Јутјуб-васељену колажом фотографија са прошлогодишње манифестације.

images

Анастасија Блажић, Валентина Величковић и Хелена Вучковић браниће боје подмлатка Књижевног клуба „Жупа“ у недељу 19. јуна 2016. у Музеју винарства и виноградарства.

images

БДП – Буцин добровољачки пук позива Жупљане да им се придруже у позоришно-књижевној светковини.

images

Зорка Вучковић, Вера Дубовац, Миломир Лачњевац, Виолета Лазаревић, Анта Џамић и Сандра Шљивић, доајени Књижевног клуба „Жупа“ у недељу 19. јуна биће домаћини сусрета песника Расинског округа, окупљених у част Буце Мирковића.

images

Жупске поетесе чије су збирке оплемењивале жупске читаоце и жупске поете чије су песме красиле странице жупских гласила и даље стварају. Сабрани као некад, подсетиће нас на сјај и славу Клуба песника, оног који је смело водила Љиља Рачић, у коме је храбро наступала Славица Бошковић, који се поноси Виолетом Давидовић. И њихове колеге жупски песници и песникиње, чија имена нећемо откривати да не бисмо покварили изненађење, поделиће на Петкарењу своје стихове са поетама из Топлице, Јадра и Поморавља.

Уз БДП на Петкарењу учествују афористичар Јован Арсић и песници Миломир Беочанин Чуња, Милан Бошковић, Виолета Давидовић, Сања Красић Црнобрња, Радосав Крпић, Милица Милетић, Јован Пејчић и Љубиша Себић.

 

 

Koментари

коментари