У уторак 7. јуна 2016. на конференцији за новинаре у Удружењу књижевника Србије Драган Јовановић, уредник у ИП „Филип Вишњић“, изјавио је да му је част да се ново издање романа „Вучји накот“ Јанка Вујиновића прво представља у Александровцу, и подсетио да је и претходни роман овог аутора представљен најпре у Завичајном музеју Жупе.

filipvisnjic

Ретки су писци који се усуде да „признају грешку у корацима“ или да поетичке заокрете изложе критичарском и читалачком суду кроз исто дело. У историји српске књижевности најпознатији је пример Михаила Лалића и његове „Лелејске горе“, која се појавила 1957, али је 1962. пред публику изашла као „прерађена“.

Роман „Вучји накот“ дочекао је треће, прерађено издање (прва два, истоветна, имао у прошлом миленијуму), а први који ће га држати у рукама биће жупски читаоци и њихови гости – учесници Буциних дана. Представљање књиге је у Завичајном музеју Жупе у четвртак 16. јуна 2016. у 15.00, када ће се говорити и о рецепцији претходних издања дела, са посебним освртом на критике објављене у „Наративној полифонији“.

Koментари

коментари