Само још шест дана остало је до почетка IV позоришног фестивалa “Буцини дани” који ће се одржати од 12.до 18. Јуна.

Вреди подсетити да је селекторски тим за такмичарски део програма одабрао представе:
ДУХ КОЈИ ХОДА (Српско народно позориште, Нови Сад), МОЈЕ ДЕТЕ (Београдско драмско позориште), РУЖА, УВЕЛА (позориште Бора Станковић, Врање), ВРАПЧИЋ (копродукција ПУЛС театар Лазаревац и Књажевско српски театар, Крагујевац) и ХИПНОЗА ЈЕДНЕ ЉУБАВИ (Звездара театар, Београд).

У процесу одабира тј.селекције представа као носећа тема уз императив високог нивоа квалитета наметнула се улога појединца у животном вртлогу и све компликованијем положају у односу на целокупно друштво, породицу, институције али и сопствена преиспитивања, борбе и емоције.

Стручни жири којим ће традиционално председавати легенда југословенског и српског глумишта Мира Бањац ове године ће још чинити Љиљана Стјепановић и Ирфан Менсур, добитник награде за глумачко остварење “Милосав Буца Мирковић” на фестивалу “Нушићеви дани”.

Подсећамо, на трећим „Буциним данима“ највише награда освојила је представа Атељеа 212, „Пијани“.

Осмишљен је велики број пратећих уметничких програма а куриозитет је свакако наступ руског Театра на Васиљевском који је пријатељски поклон александровачкој публици и то дан пре званичног отварања IV “Буциних дана”.

Koментари

коментари